HUSKY DAYS s až -50% zľavou. Platí iba do 6.5.

Luboš testuje: pánska hardshell bunda Gambola

autor-8

 
Luboš Kováč

Vybrať si dnes kvalitnú zimnú multifunkčnú bundu za dobré peniaze je naozaj oriešok. Ja som narazil na bundu Husky Gambola, ktorú som so sebou vzal na trek do Saského švajčiarska, bolo v tom čase mínus 3 stupne. Celkom 4 dni, 101 km a 18 kíl v krosne dalo bunde slušne zabrať.

 

 

Hlavné prednosti bundy Gambola

Na prvý pohľad zaujme krásny design a veľmi dobré spracovanie z kvalitných materiálov. Bunda je stredne zateplená a je to samozrejme poznať aj na váhe a zbaliteľnosti.

Bunda má podlepené švy a vodeodolnú membránu Husky Tech Strech 15.000, ktorá mi ani po niekoľkohodinovom daždi a snežení nepremokla, dokonca ani v najrizikovejších miestach, kde batoh tlačí na bundu. Bolo to aj vďaka vodeodolným zipsom, ktorých sa tu nachádza celkom osem. Bunda má štyri vonkajšie vrecká. Dve z toho sú naozaj veľké, potom je tu jedna náprsná a jedna úplne maličká napríklad na lyžiarsku permanentku na levom predlaktí.

OM-blog44 (15)Vodeodolné vonkajšie zipsy

"Sprvu som sa trochu zľakol, že bunda nemá odvetrávanie v podpazuší. To je ale presunuté na prednú stranu bundy a má to logiku. Lepšie sa tým totiž riadi termoregulácia. Pomáhajú tomu aj vnútorné vsadky z 3D tkaniny, ktoré urýchľujú a zlepšujú priedušnosť."

Najviac ma bavil povoľovací zips hneď vedľa hlavného dvojcestného zipsu. Je dlhý asi 20 cm a človek si s ním krásne povolí oblasť krku, kam sa potom v pohode zmestí nákrčník či šál. Keď pršalo, tak som nasadil aj kapucňu, ktorá je veľká, tvarovaná s tvrdeným šiltom a sťahovaním.

Medzi ďalšie praktické veci, ktoré sa mi hodili patria aj otvory na palce a sťahovací snehový pás. Po menšom páde ma prekvapilo, že sa bunda iba zašpinila a ale nevykazovala nikde známky predrenia.

Do náročných podmienok

Keď som bundu na seba prvýkrát obliekal, tak mi skvele padla na telo a vedel som, že bude dobrá a že ju využijem na sto percent. Okrem funkčnosti je skvelý aj jej strih, ktorý je pohodlný aj pri náročných aktivitách za náročných podmienok. Pokiaľ teda hľadáte kvalitnú multifunkčnú bundu, na ktorú sa môžete spoľahnúť ako na zimnom treku tak na lyžiarskom svahu, tak odporučím práve túto bundu.

OM-blog44 (13)_1

 

895791_husky-panska-lyzarska-bunda-gambola-m-red 895701_husky-panska-lyzarska-bunda-gambola-m-dk--khaki 170745_husky-damska-lyziarska-plnena-bunda-gambola-l-black-blue--velkost-l 895704_husky-panska-lyzarska-bunda-gambola-m-black-blue