⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Jarek testuje: outdoor bunda Nakron M

autor-5
Jarek Olšina
Už je to skoro dva roky, čo som sa presťahoval na Island a úplne som si tento ostrov na ďalekom severe zamiloval! Som veľký milovník hôr, hikov, ľadovcov a všetkých outdoorových aktivít.

Veľa vychytávok

Keďže sa náročnosť mojich dobrodružstiev stupňuje, rozhodol som sa zaobstarať kvalitnú hardshell bundu, ktorá by obstála aj v miestnych podmienkach. Nakoniec som siahol po českej značke Husky.

Konkrétne po bunde Nakron M. Na prvý pohľad ma zaujal vzhľad ale tiež, parametre ktorými bunda disponuje.

  • vodný stĺpec 20 000
  • priedušnosť 18 000
  • podlepené a nepremokavé zipsy
  • 3 vrstvový materiál

U tohto modelu nájdete všetko, čo má hardshell bunda mať

Bundu mám už takmer tri mesiace a za ten čas som s ňou zažil už naozaj veľa. Silný nárazový vietor v miestnych horách, nepretržitý dážď na ľadovci Sólheimajokull, až po ľadolezení vodopádov.

  • Príjemným prekvapením pre mňa bolo, že sa pod kapucňu pohodlne zmestí lezecká helma.
  • Ďalej tiež, že pri ľadolezení v daždi sa voda nedostala cez bundu v mieste, kde je utiahnutý sedák, čo je vždy slabé miesto.
  • Vďaka vysokej priedušnosti sa v nej človek nepotí ani pri vyššej fyzickej námahe.

Mám ju vždy v zálohe

Tiež ju veľmi často používam ako záložnú bundu, pretože v batohu zaberie minimum miesta. V takom prípade mám na sebe ľahkú páperovku, či inú strednú vrstvu, ktorá zahreje, ale už toľko neochráni pred dažďom.

OM-blog44 (1)

OM02

OM-blog44 (2)

 

Po všetkých mojich islandských zážitkoch môžem povedať, že bunda splnila moje očakávania. Odporúčam ju s čistým svedomím všetkým, čo hľadajú kvalitnú, nepremokavú, vodeodolnú bundu pre náročné outdoorové dobrodružstvá ale aj obyčajné prechádzky.

859269_husky-panska-outdoor-bunda-nakron-m 859266_husky-panska-outdoor-bunda-nakron-m 967575_husky-panska-outdoor-bunda-nakron-m-lt--grey 842877_husky-damska-outdoor-bunda-nakron-l