Porovnanie zateplených sukní

V chladnejších mesiacoch sú teplo a komfort počas outdoorových aktivít v podstate základ. To však neznamená, že si stačí proste vziať čím viac vrstiev oblečenia, ale obliecť si funkčné oblečenie, ktoré zahreje a zároveň neobmedzí voľnosť v pohybe. Sukne sú tak ideálnym doplnkom cez nohavice alebo legíny, aby ochránili ženy pred chladom a vetrom na citlivých častiach tela. Prečítajte si porovnanie sukní a ich vlastností od rôznych značiek.

Дизайн без названия(400)

Husky zimné sukne Freez L black

Sukňa Freez L black je vyrobená z kvalitného materiálu Air-Lite, vďaka ktorej zaručuje veľmi nízku hmotnosť a napriek tomu je dostatočne teplá a odolná. Vysoká hustota spracovania vlákien poskytuje ochranu proti dažďu aj vetru. Vonkajšie ošetrenie vrchnej vrstvy DWR zabraňuje presakovaniu vlhkosti - voda okamžite odteká z povrchu v podobe guľôčok. Zips je tiež impregnovaný. Sukňa je obojstranná, môžete ju teda nosiť s prešívaním alebo bez neho.

Detailný popis

Sukne Husky Freez L

  • Vrchný materiál: 100% nylon
  • Výplň: 100% polyester
  • Podšívka: 100% nylon
  • Hmotnosť: 260 g (veľkosť S)
  • Povrchová úprava: DWR

Recenzie sukne

Prvý dojem zo sukne som mala veľmi pozitívny. Spracovanie kvalitné, je naozaj ľahká, na dotyk je materiál príjemný. Ľahko a rýchlo sa oblieka, je možné úplne rozopnúť. Rýchlo ju navlečiete na oblečenie čo už máte na sebe a nastavíte ľubovoľnú dĺžku rázporku. Elastický úpletový pás ukrýva malé vrecko na drobnosti, ktoré je veľké tak akurát na kľúče. Sukňu možno použiť na akúkoľvek vonkajšiu aktivitu aj na prechádzku v meste.

Дизайн без названия(389) Дизайн без названия(388) Дизайн без названия(390) Дизайн без названия(391)

 Tabuľka výhod a nevýhod sukne

+ kvalitné spracovanie
- zips jen na jednej straně
+ nízka hmotnosť
- horšia stlačiteľnosť
+ príjemný materiál
+ obojstranná
+ odolnosť voči vode
+ zips sa dá úplne rozopnúť
+ ľahko sa oblieka
+ vrecko na drobnosti

 

Trimm RONDA lime green/jeans blue

Sukňa RONDA je veľmi vhodnou voľbou na zvýšenie tepelného komfortu. Vyznačuje sa nízkou hmotnosťou, vynikajúcou hrejivosťou a jednoduchým dizajnom. Vonkajšia úprava DWR vrchnej vrstvy zabraňuje presakovaniu vlhkosti, takže voda okamžite steká z povrchu v podobe guľôček. Zipsy sú na oboch stranách.

Podrobný opis

Sukňa Trimm RONDA

  • 100% nylon, ultraľahký ripstop + 100% PES, Spandex
  • 100 % polyester
  • 100 % nylon
  • Hmotnosť: 180 g (veľkosť S)
  • Povrchová úprava: DWR
  • Farba: zelená, modrá

Recenzia sukne

Sukňa má vynikajúcu hrejivosť napriek tomu, že je veľmi tenká a ľahká, ochráni pred vetrom a chladom na potrebných miestach. Spracovanie je dobré, materiál je príjemný na dotyk, ale nie tak ako materiál predchádzajúcej sukne Husky. Ľahko a rýchlo sa oblieka, na jednej strane sa dá úplne rozopnúť a na druhej strane až do polovice dĺžky sukne. Môžete si ho rýchlo natiahnuť na existujúce oblečenie a upraviť ľubovoľnú dĺžku rozparkov. Materiál pásu je rovnaký ako zvyšok sukne. Zadná časť pásu je zabraná. Mne osobne sa veľmi páčia zipsy na oboch stranách, ktoré zaručujú, že sa sukňa pri pohybe nijako neotáča. Chýba mi však vrecko na drobnosti
 

Дизайн без названия(392) Дизайн без названия(393) Дизайн без названия(394) Дизайн без названия(395)

Tabuľka výhod a nevýhod sukne

+ kvalitné spracovanie
- chýba vrecko
+ veľmi nízka hmotnosť
- materiál nie je tak príjemný na dotyk
+ zipsy na oboch stranách
+ dobrá stlačiteľnosť
+ odolnost voči vode
+ zips sa dá úplne rozopnúť
+ ľahko sa oblieka

 

Kilpi Tany-w čierna

Sukňa Tany-w sa hodí ako ochranná vrstva do chladu a mrazu. Materiál s kvalitnou syntetickou výplňou bráni strate vlastného tepla a prenikaniu vonkajšieho chladu. Vnútorná syntetická výplň v lepených komorách je extrémne ľahká a hrejivá. Vďaka ľahkej konštrukcii je veľmi dobre stlačiteľná. Vonkajšie ošetrenie vrchnej vrstvy DWR zabraňuje presakovaniu vlhkosti, a tak voda okamžite odteká po povrchu vo forme guličiek preč. Zipsy sú na oboch stranách pre voľnosť pohybu.

Detailný popis

Sukne Kilpy Tany-w

  • Vrchný materiál: 100% nylon
  • Výplň: 100% polyester
  • Podšívka: 100% nylon
  • Hmotnosť: 170 g (veľkosť S)
  • Povrchová úprava: DWR
  • Farba: čierna

Recenzie sukne

Sukňa má výbornú hrejivosť človek si ju ľahko pribalí aj na cesty ako ďalšiu vrstvu. Spracovanie je kvalitné, na dotyk je materiál príjemný. Ľahko sa oblieka, ale sa nedá úplne rozopnúť. Zipsy sú na oboch stranách, jeden zo zipsov končí pri leme sukne a druhý je do polovice dĺžky sukne. Rozopnutý priestor pri zipsoch má podšívku na rozdiel od predchádzajúcich dvoch sukní. Môže to pohyb v extrémnejších polohách obmedziť. Sukňa nemá rovný strih, je dlhšia vzadu a kratšia vpredu. Elastický pás netlačí a dobre sedí na tele. Chýba mi však vrecko na drobnosti.

Дизайн без названия(396) Дизайн без названия(398) Дизайн без названия(397) Дизайн без названия(399)

Tabuľka výhod a nevýhod sukne

+ kvalitné spracovanie
- chýba vrecko
+ veľmi nízka hmotnosť
- zips sa nedá úplne rozopnúť
+ zipsy na obch stranách
- rozopnutý priestor na podšívku
+ veľmi dobrá stlačiteľnosť
+ odolnosť proti vode
+ dlhšia zozadu, kratšia zpredku

 

Záverečné hodnotenie

Všetky tri sukne sú dobre spracované, ľahké a veľmi hrejivé. Všetky majú vonkajšiu povrchovú úpravu DWR, ktorá zabraňuje prenikaniu vlhkosti. Sukne sú vhodné na akúkoľvek zimnú aktivitu na bežkách, skialpinizmus, rekreačnú turistiku a iné aktivity. Každá zo sukní má drobné nedostatky. Z môjho pohľadu je pohodlnejšie mať zipsy na oboch stranách sukne a dostatočné rozpätie pre pohyb. Každá z týchto sukní je však schopná dobre vás udržať v pohodlí a suchu, a to je to najdôležitejšie.