HUSKY DAYS s až -50% zľavou. Platí iba do 6.5.

Dámska bunda Marola od značky Trimm

V chladných mesiacoch, počas outdoorových aktivít sú teplo, sucho a pohodlie základom. Ako športovec viem, že nie je vždy najjednoduchšie správne si rozvrstviť oblečenie a zároveň byť pripravení na akúkoľvek zmenu počasia. Veľmi ma potešilo, keď som dostala príležitosť otestovať dámsku bundu od spoločnosti Trimm. Prečítajte si viac informácií o vlastnostiach, materiáli, ako aj o mojich skúsenostiach s testovaním bundy.

Дизайн без названия(304)

Materiál a vlastnosti bundy

Hybridná bunda Marola je kombináciou viacerých materiálov, ktoré poskytujú všetko čo potrebujete - teplo, zvýšenú priedušnosť a maximálnu voľnosť pohybu. Elastická a vetruodolná tkanina zaručuje lepšiu flexibilitu pri pohybe a bunda je ľahká a dobre zbaliteľná. Počas outdoorových aktivít bunda poskytuje priedušnú izoláciu Polatec Alpha na chrbte. Zadná časť rukávov je vyrobená z elastického tenkého fleecového materiálu. Golier a rukávy so špeciálnou úpravou „flocking”, t. j. malými vankúšikmi na vnútornej strane bundy, pomáhajú cirkulácii vzduchu a zabraňujú prilepeniu bundy na pokožku pri potení. Na zvýšenie odolnosti proti prepichnutiu alebo roztrhnutiu bol použitý aj nylonový materiál ripstop.

Medzi použitý materiál patrí aj materiál s DWR (Durable Water Repellency), ktorý má špeciálne nanesenú vodoodpudivú vrstvu. Táto úprava zabezpečuje, že padajúce kvapky vody alebo snehu tvoria kvapôčky, ktoré okamžite odtekajú z materiálu. Vďaka tomu sa dokonale hodí do nepriaznivého počasia.

Parametre

  • Materiál: 100 % nylon ripstop, 80 % nylon + 20 % elastan, 100 % PES taft, 100 % PES, DWR
  • Výplň: 100% polyester
  • Povrchová úprava: DWR
  • Kapsy: 2 veľké na zips vpredu, 1 menší hrudný na zips
  • Farba: Jeans Blue, Grafit Black, Lime Green
  • Hmotnosť: 260 g (velikost S)

Súčasná cena: 78 €

Na aké aktivity sa hodí?

Kvôli tomu, že je hybridná bunda Marola extrémne prodyšná a ľahká, je vhodná nielen na skitouring, treking či bežkovanie, ale aj na iné športové aktivity, pri ktorých potrebujete maximálnu voľnosť pohybu a tepelný komfort. Vďaka kombinácii použitých materiálov poskytuje všetko potrebné prakticky na celoročné nosenie.

Značka Trimm

Názov značky súvisí so slovom „trim”, teda upravovanie plachiet na lodiach. Tento proces vyžaduje starostlivú prácu, pri ktorej sa stretáva množstvo , ktoré ovplyvňujú nastavenie správneho smeru a rovnováhy pre maximálnu rýchlosť lode. Heslo pre rovnováhu si firma preniesla aj do súčasných výrobkov, keď kladie dôraz na príjemnú rovnováhu medzi pomerom ceny a výkonu. Od roku 2000 dodáva na trh oblečenie a vybavenie pre najširšie spektrum zákazníkov, ktorí trávia svoj čas v prírode a športovými aktivitami. Značka ponúka kvalitné oblečenie aj vybavenie, ktoré je starostlivo navrhnuté v súlade s módnymi trendmi s využitím najmodernejších technológií a materiálov na zaistenie správnej funkcie a pohodlia.

Recenzie na bundu

Bundu som testovala nielen počas jesenných prechádzok aj behov, ale aj počas zimného bežkovania a skialpovania v slovenských podmienkach. Prvý dojem z bundy som mala veľmi pozitívny. Spracovanie kvalitné, je naozaj ľahká, materiál je na dotyk príjemný. Ľahko a rýchlo sa oblieka. Rýchlo ju navlečiete cez oblečenie a nastavíte ľubovoľné utiahnutie cez gumu v dolnom leme.

Výborný strih bundy, ktorý dovoľuje neobmedzený pohyb rúk a rotáciu tela môžem len chváliť. Zároveň pekne sedí na tele a so zateplenou sukňou tvorí komfortný a navyše štýlový set na outdoorové aktivity. Pri veterných zimných dňoch som ocenila vysoký golier, ktorý neprekážal, skôr naopak efektívne ochránil pred nárazmi vetra. Do nepriaznivého počasia sa hodí aj kapucňa, ktorá sa dá stiahnuť pomocou gumy tak, že hlavu dokonale obopne a plní svoju ochrannú funkciu. Kapucňu bohužiaľ nemožno pretiahnuť cez skialpovú helmu. Páči sa mi aj farebná kombinácia, hoci to nie sú moje osobné obľúbené odtiene. Výrazné farby na takýchto hybridných športových bundách uprednostňujem, už len z dôvodu lepšej viditeľnosti na snehu.

Vpredu nájdete dve klasické bočné vrecká a jedno menšie hrudné vrecko. Tie sa môžu hodiť na predmety, ktoré chcete mať hneď po ruke, ako telefón, peňaženku či vreckovky, alebo pokiaľ vyrážate bez batohu na ľahko. Všetky vrecká sa dajú ľahko zavrieť a otvoriť pomocou zipsu.

Bunda sa osvedčila ako výborná vrstva na aktívny šport, vzhľadom na vetruvzdornosť a hrejivosť, ktorá pretrvala aj počas niekoľkých hodín strávených v zimných podmienkach. Výhodou bundy je rozhodne jej skladnosť, zmestí sa bez problémov do batohu na každý výlet.

Дизайн без названия(305) Дизайн без названия(306) Дизайн без названия(307) Дизайн без названия(308) Дизайн без названия(309)

Tabuľka kladov a záporov sukne

+ kvalitné spracovanie
- kapucňa sa nedá pretiahnúť cez helmu
+ nízka hmotnosť
 
+ príjemný materiál
+ priedušná
+ dobrá stlačiteľnosť
+ univerzálne, celoročne využitie
+ rýchlo schne
+ farebná kombinácia

Záverečné zhodnotenie

Bunda je kvalitne spracovaná, veľmi je ľahká, výborne hrejivá a spoľahlivo dokáže odvádzať pot. Navyše má ošetrenie vrchnej vrstvy DWR, ktoré zabraňuje presakovaniu vlhkosti. Bunda sa hodí na akékoľvek zimné aktivity - skitouring, bežky, turistiku voľnočasovú aj aktívnejšiu. Bundu som testovala na maximum v rôznych podmienkach, aby som vyskúšala či bude mať nejaké výrazné nedostatky, ale okrem toho, že sa kapucňa nedá pretiahnúť cez skialpovú prilbu, som žiadny iný nedostatok neobjavila. Používam iné bundy na skialpy, bežky, beh či turistiku. Po vyskúšaní tejto bundy si myslím, že niektoré z nich môžem odložiť, pretože táto bunda dokáže niektoré z nich spoľahlivo nahradiť.