⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Pavel testuje: lyžiarska bunda Montry M

autor-4
Pavel Kašák

Už som mal možnosť pár zimných lyžiarskych búnd od HUSKY nosiť a z vlastnej skúsenosti tak môžem potvrdiť, že vždy skvele sedeli a poslúžili aj v náročných podmienkach.

 

Hlavné prednosti modelu Montry M

  • stredne zateplená
  • kompletne podlepené švy
  • ľahká podšívka s vodoodpudivým záterom v dolnej časti tela
  • vnútorné vsadky z pružného úpletu pre komfort pri pohybe
  • vnútorné vsadky zo špeciálne štruktúrovanej 3D tkaniny pre lepšiu cirkuláciu vzduchu
  • vodeodolný hlavný zips
  • vodeodolné zipsy na ventiláciu a na vreckách rukávov
  • skrytý priechod do náprsného vrecka druhej vrstvy na zips
  • vnútorná léga hlavného zipsu s odvetraním perforáciou materiálu

pavel-testuje-lyzarska-bunda-montry-m-w1200-h1200-f0-2ff5d1b66941a156f2de404f5d0f1a80

Bunda do hôr

Stráviť zimu na horách je sen každého dobrodruha, takže keď sa mi tento rok táto príležitosť naskytla, chytil som ju za pačesy. Navyše som mal možnosť vyskúšať nový model lyžiarskej bundy Montry M v skutočne drsných podmienkach Vysokých Tatier.

Spočiatku som stihol vytiahnuť na pár kopcov v rámci menšej turistky, pretože poriadna nádielka snehu sa trochu oneskorila. Ale teraz sa bez nej nikam nepohnem. Zažila tak so mnou skialpy, zimné treky alebo freeride lyžovanie.

pavel-testuje-lyzarske-kalhoty-gilep-m-w1200-h1200-f0-08b2317898c0170c9407e90acc79ae44

K bunde Montry môžem hneď povedať, že je ideálna do horského prostredia. Je to ľahký, odolný a nepremokavý model, ktorý skvele padne a nijako neobmedzuje pohyb aj pri skutočne aktívnom užívaní.

"Bunda výborne hreje a je vhodná do mrazivého počasia. Ja som v nej nikdy nepociťoval som žiadny chlad a to aj keď som sa spotil napríklad pri výstupe. To je pre mňa úplne zásadná vec, pretože inak hrozí nepríjemné prechladnutie."

Výbava nadchne každého horala

Pri bunde Montry M mi príde skvelé, koľkými vreckami je vybavená. Je ich vážne veľa! A verte, že pre outdoor fotografa je toto dôležitý detail, pretože je kam v zime schovať náhradné baterky od foťáka, ale aj ďalšie drobnosti.

Bunda má tiež predĺženú dĺžku, ktorú dosť oceníte v snehu. Čo platí aj o páse proti snehu a upraviteľnej šírke dolného lemu, ktorá zabráni vniknutiu snehu pod bundu!

pavel-testuje-lyzarska-bunda-montry-m-w1200-h1200-f0-2846e9cd00be1adc8549b93acab9fec0

Odvetrávanie v podpazuší je parádna vec pri každom športe, či už sú lyže alebo len turistika. Pri väčšom športovom výkone ho len rozopnete a hneď je lepšie.

Rozmary počasia sú v Tatrách na dennom poriadku a preto som bol rád, keď som si mohol v chumelenici alebo pri silnejšom ľadovom vetre poriadne utiahnuť kapucňu.

 " Funkčné vlastnosti bundy ako sú vysoký vodný stĺpec 20 000 mm a podlepené švy mi zaručili vysoký komfort aj pri náročnom freeride zjazde hlbokým snehom."

Tak čo, idete do nej tiež? Ja sa už teším na ďalšiu výpravu do kopcov, kde Montry M opäť použijem. Malým bonusom je, že modrá farba nádherné vyniká na snehu. Za mňa je táto ale aj ďalšie lyžiarske bundy Husky do zimného počasia skvelou voľbou. Ja sám ich už pár rokov nosím a som nadmieru spokojný.

896067_husky-panska-lyzarska-bunda-montry-m-mustard 170742_husky-damska-lyziarska-bunda-montry-l-bordo--velkost-l 997341_husky-panska-lyzarska-bunda-montry-m-modra 895782_husky-damska-lyzarska-bunda-montry-l-black