⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Luboš testuje: softshell bundu Scooby M

autor-8

 
Luboš Kováč

Od konca novembra som dva mesiace testoval bundu Scooby, ktorá tvorí skvelé duo s nohavicami Kix. Tieto produkty sú vyrobené z Extend Therm Stretch softshellu. Sú super na bežky aj ďalšie športové aktivity počas zimných mesiacov.

 

Ideálna výbava pre aktívnych športovcov

Vďaka použitým materiálom sú oba produkty veľmi pružné a neobmedzujú pri žiadnom pohybe.

OM-blog44 (3)

Podľa počasia som ich používal na naozaj rôzne. Kým napadol sneh, tak som v nich často behal a jazdil na bicykli. Počasie bolo veľmi vrtkavé a tak ma často zastihol menší dážď. Vďaka vodeodolnému materiálu som ale zostal v suchu.

S príchodom zimy a napádaním snehu prišiel čas na bežky a zimné túry s využitím snežníc, kde som prišiel tomuto materiálu na chuť.

Bunda je ľahučká a skvele vybavená

Na bunde Scooby som veľmi ocenil vrecká umiestnené na chrbte. Pri bežkárstve alebo jazde na bicykli je to dokonála záležitosť pre desiatu a drobnosti. Ja som tam dával tatranky, pitie a do vrecka so zipsom som schoval peniaze a kľúče od auta. Predné vrecká nie sú veľmi veľké, ale bohato stačí na štandardné veci ako vreckovky alebo mobilný telefón.

OM-blog44 (11)

U tejto bundy nie sú v podpazuší odvetrávacie zipsy, ale priedušný materiál. To ma prekvapilo a musel som to samozrejme poriadne otestovať. A potvrdzujem, že aj pri sebanáročnejšom pohybe, materiál skvele "dýcha".

S čím som bol ale nadmieru spokojný je to, aká je bunda ľahká a dobre sedí. Len v zimnom období sa treba do nej správne navrstviť.

OM-blog44 (12)

Hlavné prednosti bundy Scooby M

  • bez výplne
  • vsadky z pružného úpletu pre komfort pri pohybe a lepšiu priedušnosť
  • prekrytie zipsu pri brade
  • reflexné prvky
  • vývod na slúchadlá
  • predĺžený zadný diel
  • šírka dolného okraja regulovateľná sťahovaním
  • anatomicky tvarovaná pre komfort pohybu
  • VRECKY: vonkajšie lepené bočné so zipsom | vonkajšia bedrová lepená so zipsom | vonkajšie bedrové s gumičkou

Bez nohavíc Kix už ani ranu

Vďaka pružnosti som si nohavice obľúbil na všemožné športové aktivity. Majú ľahkú fleecovú podšívku, ale pri mínusových teplotách je lepšie sa ešte priobliecť termobielizňou.

Pri intenzívnejšej aktivite som si rozopol postranné vetranie a tým ľahko vyriešil nadmerné potenie. Často som využíval spodné nastavenie nohavíc, aby som si ich dotiahol presne k topánkam. Ani netušíte, koľkokrát som tým zabránil vniknutiu snehu do topánok.

OM-blog44 (13)

Nohavice majú len jedno vrecko a myslím, že viac ani pri tomto type nohavíc nie je potrebné.

Celkovo ma kombinácia týchto dvoch produktov dosť sedla a obaja sa stali súčasťou mojich športových aktivít aj výletov.

818229_husky-panska-softshell-bunda-scooby-m-tm--seda 818235_husky-panska-softshell-bunda-scooby-m-modra 997338_husky-panska-softshell-bunda-scooby-m-deep-brick 892275_husky-damska-softshell-bunda-scooby-l-dk--blue