⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Marek testuje: páperová bunda Donnie M

autor-9

Marek Zeman

Bundu Husky Donnie M mám od novembra a našťastie som vychytal práve to najlepšie obdobie. Prečo? Pretože prechod z jesene na zimu je na otestovanie zimnej páperovej bundy najlepší.

 

Vyskúšal som si ju ako v pomerne "príjemných" podmienkach novembrového prituhovania, tak v klasickej zasneženej zime. S batohom na poriadnej túre aj na krátkych prechádzkach v meste. Nebojím sa povedať, že som teda vyčerpal skoro všetky možnosti ako si bundu vyskúšať a otestovať jej výhody, zistiť jej nevýhody a napísať pár riadkov o mojich pocitoch z nej.

Hlavné prednosti bundy Donnie

  • stredne plnená
  • ľahká syntetická podšívka
  • impregnovaný hlavný zips
  • prekrytie zipsu pri brade
  • vývod na slúchadlá
  • predĺžený zadný diel
  • šírka dolného okraja regulovateľná sťahovaním
  • odnímateľná kapucňa upraviteľná sťahovaním
  • VRECKY: vonkajšie bočné so zipsom | vnútorné so zipsom | vnútorná sieťová


OM-blog44 (3)_1

Naozaj zahreje

V prvom rade musím uznať, že bunda je skutočne teplá. Hneď ako som mal bundu pri sebe musel som ju prirodzene vytiahnuť na výpravu. Bolo to na Ralsku ku koncu novembra, počasie bolo príjemné až na niekedy aj celkom silný vietor hlavne vo vyššej nadmorskej výške. Každopádne si myslím, že by som tento krátky jednodňový výlet zvládol aj s teplejšou mikinou, ktorú som pod tým bohužiaľ mal, a nejakou tenšou „vetrovkou“.

Pri chôdzi, ktorá väčšinu cesty vedie do kopca, to dá predsa rozum, sa človek dokáže krásne zahriať a zapotiť. Zapotil som sa aj ja a tak bunda bola celú cestu rozopnutá av istých chvíľach aj úplne vyzlečená. Niekto by povedal, že nepriedušnosť bude jedna z nevýhod bundy, ale toto dávam za chybu hlavne sebe. Kto si vezme páperovú bundu do pekného počasia na výlet do kopca, že. Som nedočkavec.

Skvelá parťáčka do mesta

Na druhú stranu v meste, kde sa nevydávate do prudkých kopcov cez potoky a spadnuté kmene stromov, sa bunda tiež dobre využije. Veľmi som ocenil jej jednoduchý štýl bez výrazného loga a používal bundu na každodenné nosenie po Prahe v chladnejších dňoch. Aj bez snehu, ako aj inak v Prahe. Pri vetre bunda len tak neprefúkne, zahreje naozaj starostlivo a ešte k tomu vyzeráte dobre.

Pri "mestskom" nosení tejto páperovky tiež najviac oceňujem jej vonkajšie bočné vrecká! Sú totiž vo vnútri vyplnené zateplenou vrstvou. A tak práve keď nechcete nosiť rukavice v meste, kedy ruky každú chvíľu používate na mobil či platenie, dáte si ich v medzičasoch do vrecka. Nečakal som, že v priebehu niekoľkých minút budú ruky zahriate. Vrecká fungujú skoro ako spacák na ruky.

Obstála aj na drsnejšom treku

A teraz k trochu drsnejším podmienkam. Môj posledný trek bol v Špindlerovom mlyne. Presnejšie povedané na Špindlerovu búdu a potom cez údolie Bieleho Labe dole. Bolo to v období medzi Vianocami a Silvestrom, sneh bol už aj dole v meste, ale rozhodne sme nečakali čo bude hore na búde. Ten deň bol extrémny vietor a spolu so snehom vytvorili v celku dobrodružnú cestu po hrebeni. Všetko okolo bolo zasnežené a bolo vidieť iba na pár krokov pred nás.

OM-blog44 (4)_1

A bunda? Opäť všetko zvládla. Neprefúkla, čo bolo pre mňa veľmi príjemné prekvapenie. Snáď prvýkrát som využil naplno aj kapucňu so sťahovaním. Zdôrazňujem schválne sťahovanie pretože málo ľudí to používa ba dokonca o tom ani nevie. Sťahovanie u tejto bundy nie je klasicky na tyle hlavy/kapuci ale na každej strane. To bola malinká zrada. Nielen, že mi to hneď nedošlo a hľadal som to na tyle ale keď už som zistil kde a ako sa sťahuje, chvíľu to trvalo. Samozrejme mi v tom bránili aj podmienky prudkého vetra a snehu do očí, úplne zamrznuté ruky, pretože v rukaviciach by som sa k tým malinkým urobeniam nedostal. Avšak po pár komických minútach zdržiavania už bolo všetko stiahnuté ako som potreboval a kapucňa ma od tej chvíle nezradila. Zahriala mi hlavu a malý páperový šilt na kapucni mi pomohol aby mi sneh nelietal tak urputne do očí.

Kačacie perie v bunde mi zaistilo dosť veľký tepelný komfort a vôbec tomu nebránil batoh, ktorý som celú cestu mal na chrbte. Keď sa perie stlačí tak, ako všetci vieme, toľko nefunguje – nehreje. Avšak teraz som tento problém nemal. Možno je to aj tým, že bunda má vo vnútri cez chrbát pruh zo zateplenej látky, rovnaké ako je v už spomínaných vreckách. Keď sme vyšli z najhoršieho úseku, už všetko išlo ako po masle, teplo neutekalo von vďaka sťahovaniu v páse a navyše je bunda dosť pohodlná takže v nej vydržíte celý deň.

Bundu Husky Donnie M by som ohodnotil na výbornú.

  • Oceňujem jej "multifunkčnosť" používania ako v lese, na horách, tak v meste.
  • Ďalej by som vyzdvihol jej tepelný komfort aj v teplotách pod nulou.
  • Super je funkčnosť jej "vychytávok".

OM-blog44 (2)_1

Som s bundou veľmi spokojný a dúfam, že s ňou ešte veľa výprav, výletov a prechádzok prežijem. Zatiaľ má na konte okolo 5 „drsnejších“ trekov a zvyšok pohodového každodenného nosenia a drží. Ani nitka nie je v inej pozícii ako bola. Nejaká vetva alebo pád do snehu bundu zatiaľ nepoškodil. Posledná v čo dúfam a momentálne nemôžem povedať je, že bunda nestratí svoj tepelný komfort. Ale to už samozrejme záleží na mne, ako sa o bundu budem starať.

785952_husky-panska-perova-bunda-donnie-m-tm--khaki 893736_husky-panska-perova-bunda-donnie-m-black 785982_husky-damska-perova-bunda-donnie-l-tm--khaki 892272_husky-damska-perova-bunda-donnie-l-fd--bordo